Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν στην Πολίχνη

Ο Φοίνικας Πολίχνης την περασμένη Κυριακή έκανε το αυτονόητο. Πήρε το τρίποντο και τους 3 βαθμούς που τον καθιστούν πλέον πρώτο… και με διαφορά στον όμιλο του, κερδίζοντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Σε ένα ηλιόλουστο ιδανικό για ποδόσφαιρο Κυριακάτικο παιχνίδι ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών στις κερκίδες του δημοτικού σταδίου Πολίχνης και η ομάδα πήρε την νίκη στο 95΄με γκολ του Ξανθόπουλου.  Αυτά τα παιχνίδια είναι που κάνουν την ομάδα να αποκτά μέταλλο νικητή και την δένουν με τον κόσμο.

Αύριο Σάββατο η αγαπημένη μας ομάδα θέλει να αποχαιρετίσει το 2017 στο πρωτάθλημα με νίκη (ο αγώνας με τον ΠΑΟ Κουφαλίων την Τετάρτη αφορά τον θεσμό του κυπέλλου),  να διατηρήσει την βαθμολογική διαφορά  και γιατί όχι να την αυξήσει.

Φοίνικας Πολίχνης αντιμέτωπος με Εθνικό Μετεώρων λοιπόν σε ένα παιχνίδι όπου οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν για τους παλιούς. Αν το Φοίνικας Πολίχνης εναντίον του Παύλου Μελά θεωρούνταν το ντέρμπυ των δυτικών συνοικιών κάποτε, το παιχνίδι του Φοίνικα Πολίχνης με τον Εθνικό Μετεώρων ήταν αυτό που ξεσήκωνε την τοπική κοινωνία της Πολίχνης.

Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να έχασε την αίγλη του παρελθόντος, ορισμένες ιστορίες να ακούγονται σαν αστικοί μύθοι. Σάββατο στις 15.00 Φοίνικας Πολίχνης – Εθνικός Μετεώρων « για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι».

Leave a Reply